Connect with us

Actualitate

Cum a ajuns Spitalul Municipal Sebeș un focar de COVID-19

Published

on

spital sebes

3 asistenți medicali, 2 infirmiere și 1 registrator au fost testaţi pozitiv cu virusul Covid-19

Ca urmare a identificării unor nereguli în Spitalul Municipal Sebeş şi a depistarii unui numar total de 6 cadre medicale infectate cu SARS- COV -2 , s-au aplicat un numar de 4 sanctiuni contravenționale în valoare totala de 52.400 lei pentru deficientele constatate, dupa cum urmeaza :

– 1 amenda pe persoană juridica in valoare de 30.000 lei conf. HG 857/ 2011 art. 30 lit h

-2 amenzi persoană fizică in valoare de 10.000 lei FIECARE conf. HG 857/2011 art. 30 lit i

– 1 amenda persoana fizica in valoare de 2.400 lei conf. HG 857/2011 art. 31 lit. a.

Totodata s-a interzis functionarea secției de interne – cardiologie – compartiment izolare pentru o perioada de 48 de ore pentru efectuarea operatiunilor de dezinfectie terminala si dezinsectie, si se va continua testarea tuturor pacienților aflati in spital si a personalului angajat.

Cauza acestui focar se datorează nerespectării reglementărilor cu privire la protecţia împotriva virusului COVID-19, a regulilor igienico-sanitare, în Spitalul Municipal Sebeș.

PROTEST în Sebeș, la FABRICILE DE LEMNE AUSTRIECE. Tăierile abuzive din timpul stării de urgență

Managera spitalului din Sebeş, Franchini Anca, declară că:

Personalul Spitalului Municipal Sebeș numără 350 de angajați, dintre care 6 persoane (3 asistenți medicali, 2 infirmiere și 1 registrator) au fost testate pozitiv cu virusul Covid-19 (Coronavirus), toate persoanele fiind asimptomatice.

Subliniem faptul că întreg personalul angajat al spitalului nostru este asigurat cu echipamente și materiale de protecție sanitare, suficiente pentru următoarele două luni de funcționare, Spitalul Municipal Sebeș beneficiind, în primul semestru al anului 2020, de o finanțare de circa 1,5 milioane lei de la bugetul local al Municipiului Sebeș, precum și de o serie de donații onorifice din partea companiilor locale. D asemenea, personalul nostru a luat la cunoștință și a fost responsabilizat cu privire la normele sanitare aplicate în actualul context epidemiologic.

Calendar de organizare și desfășurare a examenului național de Bacalaureat

Sancțiunile aplicate de reprezentanții DSP Alba au fost date unor persoane fizice și vizează nerespectarea regulilor igienico-sanitare. Unitatea noastră nu este un spital de suport Covid, iar sancțiunea primită se referă la organizarea zonei tampon, documentația fiind în curs de avizare. Ne asumăm cu maximă responsabilitate toate observațiile primite de la reprezentanții DSP Alba cu care avem o colaborare permanentă și sancțiunile primite și vom face toate eforturile pentru a remedia sincopele.

Considerăm că în cazul nostru vorbim de un factor psihologic, ce a dus la o relaxare prematură a personalului, care a înțeles, încă o dată, că trebuie să rămânem vigilenți în continuare pentru a depăși cu bine acest context epidemiologic.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia