Connect with us

Next Level

Cum gândesc românii din Diaspora: Petre Morar, Andrei Căpățână, Vasile Suciu

Published

on

Diaspora, hai acasă, să reconstruim România!

Se poate reveni în România după mulți ani de muncă în străinătate? Unii români înclină să vină în țară, alții preferă să rămână pe meleaguri străine. Cei care au plecat, au pornit spre străinătate urmând modele din familie, pentru a vedea lucruri noi și pentru un câștiguri materiale. Mulți caută libertatea, alții reunire cu prieteni vechi și cei mai mulți, caută un trai sigur. Românii din străinătate muncesc mult și greu, în timp ce în țară pot avea un ritm mai ușor în privința activității depuse la locul de muncă.

”Ritmul de lucru de acolo nu se compară cu ritmul de aici. Aici, eu lucrez ca și în vacanță, față de cum lucram eu în Spania, probabil nu mai am capacitatea de muncă de odinioară, dar te încadrezi la mersul de aici. Degeaba vrei să mergi cu 150 km la oră, dacă mergi tot pe drum de țară și așa este și în economie.

Nu funcționează la fel toate lucrurile. Românii trebuie să revină cu nervii pregătiți pentru că aici este o țară ca și după război, trebuie reconstruită… Acolo locurile sunt cam ocupate, oamenii au făcut bani, au făcut investiții. Aici sunt locuri goale, domenii în care poți să pleci cu un capital mai mic și să dezvolți ceva”, a precizat Petre Morar.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia