Connect with us

Actualitate

De mâine,27 Martie va începe testarea COVID-19 pentru personalul medical din Alba

Published

on

Potrivit domnului Alexandru Sinea, directorul DSP Alba , linia de testare a Laboratorului DSP Alba este calibrată și operațională în urma rezultatelor identice obținute de laboratorul de Real Time PCR amenajat în cadrul DSP Alba și laboratorul de testare COVID-19 de la Cluj. Acesta va putea începe testarea de maine, 27 martie .

De mâine se v-a începe testarea personalului medical din județul Alba începând cu UPU Alba și continuând cu celelalte unități spitalicești de la Alba, Blaj și așa mai departe.

„Vrem să ne asigurăm că personalul medical este protejat 100%, aceștia fiind eroii noștri din linia întâi.

Linia de testare achiziționată de fundația Transavia va fi amenajată tot în cadrul baloratorului DSP Alba , care se află momentan în proprietatea Spitalului Județean Alba” spune directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Laboratorul DSP Alba este un laborator acreditat și autorizat de Ministerul Sănătății și de Asociația de Acreditare din România,respectând toate normele prevăzute de legislația în domeniu. Se va lucra în paralalel pe două linii , personalul laboratorului lucrând în două schimburi pentru a putea testa cât mai multe persoane din județ.

Testele vor fi făcute pe baza metodologiei aprobate la nivel național, adică acelor persoane care îndeplinesc criteriile de testare la nivel național. Nu se pot face la cerere, pe baza de solicitare sau contracost.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia