Connect with us

Actualitate

Dezbatere pentru autorizatia de mediu a Kronoșpan Sebeș

Published

on

Dezbaterea susținută la Sebeș prin care compania Kronospan Sebeș solicită emiterea unei noi autorizații de mediu, valabilă pentru următorii 10 ani

Oamenii și-au prezentat nemulțumirile, iar reprezentanții companiei au încercat să demonstreze că acțiunile lor sunt în norme legale. Conform legii oamenii spun că trebuie să se țină cont de părerile publicului, lucru care potrivit acestora nu s-a întâmplat. Oana Bodea a spus în cadrul dezbaterii publice că de-a lungul celor zece ani toate măsurătorile, la toate punctele de emisie, au arătat că valorile noxelor sunt în limitele legale și mult sub limitele legale. 

Oamenii prezeniți au cerut Agenției pentru Protecția Mediului Alba să amplaseze stații de monitorizare a aerului. Kronoșpan Sebeș a început investițiile în România din 2004, iar de atunci s-a confruntat cu multe acuzații din partea cetățenilor, care spun că activitatea desfășurată la Sebeș poluează.

O altă problemă ridicată de oameni este situația îngrijorătoare a cazurilor de cancer din județ. Din totalul celor 6.900 de cazuri, un număr de 2.963 (adică 42,87%) au fost întâlnite la persoane din Alba Iulia, iar 1.168 (17%) la persoane care aveau domiciliul în Sebeș, conform DSP Alba.

Protest online împotriva Kronoșpan

Real risc – Dezbatere publica KRONOSPAN Sebes – Autorizație Integrată de Mediu pentru ÎNCĂ 10 ani

Orașul meu povestit: SEBES – Poluarea aerului = cancer
Director General Kronospan Sebes: Oana Bodea in DIRECT la Alba Carolina TV
Kronospan Sebeș solicită emiterea unei noi autorizații de mediu, valabilă pentru următorii 10 ani
Real risc – Formaldehida este cancerigena

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia