Connect with us

Actualitate

DSVSA: DELEGAȚIE CHINEZĂ PENTRU VERIFICAREA MIERII

Published

on

O delegație chineză, alcătuită din specialiști din cadrul Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ),

au desfășurat în judetul Alba în perioada 29-30 august o misiune de evaluare, în vederea acordării accesului permanent al mierii de albine din Romania pe piata din Republica Populara Chineza.

Delegaţia chineză a evaluat mai întâi, la sediul DSVSA Alba, aspecte privind inspecţia şi controlul oficial în domeniul mierii şi al produselor apicole, transmite instituţia, se arată într-un comunicat de presă.

În cea de-a doua zi experții chinezi au efectuat vizite la o stupină din Poiana Galdei, un centru de colectare şi extractie a mierii din localitatea Benic şi o unitate de procesare a mierii şi a produselor apicole, din localitatea Blaj.

Concluziile acestei misiuni de evaluare vor fi analizate de Administraţia Generală pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ), urmând ca, după finalizarea acestora, să fie trimise părții române pentru definitivarea acordului comercial pentru exportul de miere de albine în Republica Populară Chineză.

MIEREA ROMÂNEASCĂ, ÎN PERICOL

Producția de miere scade drastic

SINGURI ÎNTR-UN CĂTUN DIN APUSENI

Vremea îi afectează pe apicultori

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia