Connect with us

Actualitate

Dureri puternice, vărsături. Vezi care sunt simptomele unei pancreatite acute: dr. Florin Frențiu și dr. Mircea Frențiu

Published

on

În slujba sănătății, ”Sănătatea de la A la Z”

Este greu sa faci medicină de performanță, bolile omenirii sunt și rezultatul comportamentului uman, al unui mod de viață defectuos. Pancreatita acută este un subiect delicat. Este o inflamație a pancreasului datorită unui proces de autodigestie a întregului gland, al unor activări enzimatice în locuri nepotrivite. Pancreasul este un organ nepereche, singur, o glandă cu proprietăți exocrine și endocrine. Cauzele pancreatitei sunt foarte multe: litiaza colecistică, consumul de alcool, mâncare hipercalorică, amestecul alcoolului cu mâncarea grasă, cauzele metabolice, manoperele chirurgicale din acea zonă, cauze medicamentoase, etc.

Consumul de alcool este principalul factor declanșator. Probele din sânge elimină o cauză metabolică, iar ecografia abdominală va tranșa diagnosticul, etc. Simptomele sunt multe și variate, dominantă este durerea în epigastru, uneori poate genera un șoc, cu radiere în centură sau spate. Durerea este însoțită de vărsături care nu pot fi calmate fără sondă. Durerea se măsoară în ore sau zile, este o durere care nu cedează cu anestezice ușoare. Formele severe pot amenința viața pacientului.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia