Connect with us

Actualitate

EVAZIUNE FISCALĂ DE PESTE 4 MILIOANE DE LEI

Published

on

Trei administratori de firmă, suspecţi că ar fi creat un prejudiciu de peste 4 milioane de lei din evaziune fiscală au intrat în vizorul poliţiştilor din Alba.

 

Aceștia care au organizat, joi dimineaţa, opt percheziţii în mai multe locaţii din ţară. La sediul IPJ Alba a fost adusă pentru audieri o tânără de 36 de ani, din Cluj.

Perchezițiile au fost efectuate la locuințele a trei persoane bănuite de evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea, ce au ca principal obiect de activitate servicii de publicitate.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2014, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost efectuate plăţi, prin intermediul sistemului bancar, iar sumele de bani ar fi fost retrase ulterior din conturile societăţilor cu comportament tip fantomă şi restituite plătitorului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia