Connect with us

Eveniment

Avem mai putin timp sa ne platim facturile

Published

on

Perioada în care se pot plăti facturile va fi mult mai mică

O modificare semnificativă va fi referitoare la facturile de apă, canalizare ,căldură și gunoi care va reduce perioada în care cetățenii vor putea să le achite. Facturile vor trebui plătite în cel mult 15 zile calendaristice de la emitere. În momentul de față plata facturilor trebuie făcută în maxim 15 zile lucrătoare de la primire , asta însemnând ca putem vorbi de o dublă reducere a termenului de scadență. Termenul de scadență se va calcula în zile calendaristice și nu în zile lucrătoare și se va face de la data emiterii facturii și nu de la data primirii. Astfel persoanele care nu iși achită la timp facturile vor fi executate silit fără să mai fie necesară acționarea acestora in justiție. Documentul a fost promulgat joi, prin decret prezidențial și a devenit legea nr. 225/2016 , iar pentru a se aplica mai trebuie doar să fie publicată în Monitorul Oficial.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Eveniment

Ziua Națională văzută prin ochii oaspeților

Published

on

Emoții naționale la Alba Iulia

Alba Iulia a fost în zile de sărbătoare și în centrul interesului național. Mii de oaspeți au vizitat orașul cu ocazia Zilei Naționale a României, dorind să trăiască emoțiile înaintaților noștri, în ziua când au făurit Marea Unire.

Cealaltă Capitală a primit și în acest an oaspeți din toate colțurile țării dar și din străinătate, iar organizatorii s-au ridicat la nivelul așteptărilor lor. 1 Decembrie 2019 a fost ziua în care s-au împlinit 101 ani de la Marea Unire din 1918.

Ca în fiecare an, musafirii au venit cu trenul, cu autocare sau cu autoturisme personale. Ajunși la destinație, au pornit în plimbare pe străzile principale ale orașului, afișând și rostind mesaje cu conținut patriotic. Oaspeții au arătat că 1 Decembrie a fost așteptată cu multă emoție, au urmărit defilarea și au luat parte la evenimentele organizate în Cetatea Marii Uniri.

Copii s-au plimbat pe străzile municipiului intonând Imnului Naţional al României și fluturând steaguri. Localnici și musafiri au petrecut până târziu în noapte, la terase special amenajate sau în localuri și puburi.

Continue Reading

Actualitate

Câte tone de fasole s-au mâncat de Ziua Națională a României

Published

on

15.000 de porții pentru pofticioși

Tone de fasole cu cârnați au dat gust Zilei Naționale a României, sărbătorită la Alba Iulia. Fasolea este nelipsită de 1 Decembrie, este o mâncare tradițional românească apreciată și căutată de români mai ales în zilele de iarnă și la evenimentele naționale.

Fasolea cu cârnați de anul acesta a fost făcută la ceaun, după o rețetă simplă și gustoasă și a unit românii la vorbă, în cuget și-n simțiri. A avut un sos de bulion delicios și aromat, numai bun de întins pâinea prin el. Legumele proaspete au contribuit la gustul specific al acestei mâncări de sărbătoare culinară. Condimentele folosite au fost sarea, piperul și foile de dafin.

Cele șase tone de fasole cu cârnați au fost pe sufletul românilor, nimeni nu s-a ridicat de la masă nemulțumit. Zeci de bucătari au muncit toată noaptea, din 30 noiembrie spre 1 decembrie, pentru ca cele 15.000 de porții să fie pregătite, bine făcute, pe gustul pofticioșilor.

Continue Reading

Cultură

Vocile rock: Holograf, Cargo și Vița de Vie la Alba Iulia

Published

on

Spectacol extraordinar dedicat Zilei Naționale a României

Iubitorii muzicii rock se vor putea bucura de un concert extraordinar organizat, în data de 30 noiembrie 2019, cu ocazia Zilei Naționale a României. Denumit „Vocile rock”, spectacolul va aduce pe scena din Piața Cetății din Alba Iulia, trei dintre cele mai îndrăgite formații românești: Holograf, Cargo și Vița de vie. Concertul este programat să înceapă la ora 19,00, fiind organizat în aer liber, iar accesul fiind liber.

Holograf este una dintre cele mai vechi și mai îndrăgite formații românești de muzică rock, fiind înființată în anul 1978. Din 1990, trupa și-a schimbat stilul într-un rock modern. Printre cele mai cunoscute cântece scoase de Holograf, care au devenit în timp hituri în România, amintim „Umbre pe cer”, „Singur pe drum”, „Ochii tăi”, „Banii vorbesc”, „Dincolo de nori”, „Ți-am dat un inel”, „Undeva departe”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Vine o zi…”, „Viața are gust”, „Dragostea mea” sau „Cât de departe”.

Vița de vie este o formație de rock alternativ, formată în anul 1996. În anul 1997, trupa a scos primul album intitulat „Rahova”, iar cel mai recent fiind intitulat „Șase (-)”. Printre cele mai cunoscute melodii Vița de Vie amintim „Basul si cu toba mare”, „Praf de stele” sau „Sunetul mai tare”.

Cargo este o trupă românească de rock, fondată în anul 1985. Trupa a scos în 2017 un album special pentru colecționari și fanii săi, fiind intitulat „Cargo vinyl” și care cuprinde piese vechi și îndrăgite precum „Ziua vrăjitoarelor”, „Călare pe motoare”, „Clasa muncitoare”, „Doi pași” sau „Destin”. Cargo are și o piesă specială dedicată „Micii Uniri”, denumită „Românie, te strig!” pe care a lansat-o în 24 ianuarie 2018.

Activitățile culturale incluse în programul de la Alba Iulia dedicat Zilei Naționale a României se desfășoară sub genericul „Festival de România – primul an în noul secol”.

Continue Reading
Advertisement
dec 5, 2019 - Jo
Alba Iulia, RO
-3°C
cer senin
cer senin
1 m/s, VNV
86%
771.07 mmHg
joi12/05 vin12/06 sam12/07 dum12/08 lun12/09
cer senin
-3/-5°C
cer senin
1/-1°C
cer acoperit de nori
3/3°C
cer acoperit de nori
6/2°C
ploaie
7/3°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate