Connect with us

Actualitate

Fermierii care nu au irigat pierd despăgubirile

Published

on

Fermierii care au avut posibilitatea să irige terenul și totuși nu au făcut-o lucru care a dus la pierderea recoltelor, nu vor primi despăgubiri de la stat

În zonele unde fermierii au avut posibilitatea de a iriga și nu au făcut-o, nu vor primi despăgubiri, chiar dacă vor înregistra pagube din cauza secetei. Noi am băgat apă pe canale pentru 385.000 de hectare și s-au irigat în jur de 136.000 de hectare. Am alocat 30 de milioane de lei pentru un minimis prin care subvenționăm energia electrică, astfel încât apa utilizată pentru irigații să fie mai ieftină, dar fermierii se plâng că și Apele Române le percep un preț mare pe apa în sine”, a precizat Irimescu (sursa: agerpres.ro)

Din raportările primite până în prezent la MADR reiese că seceta „a pârjolit” circa 350.000 de hectare cultivate în special cu porumb și floarea soarelui, iar zonele cele mai calamitate sunt cele din sudul țării și nordul Moldovei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia