Connect with us

Actualitate

Grădinița și creșa Prichindel îşi va deschide porţile pentru micuţii din oraşul Cugir

Published

on

Clădire modernă și eficientizată energetic

Aceasta va funcţiona la Grădiniţa Prichindel, clădire modernizată şi dotată în baza unui proiect derulat de Primăria oraşului Cugir prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Unitate de învăţământ preşcolar va a oferi condiţii optime copiilor cu vârste între 3 luni şi 7 ani. Lucrările de reabilitare şi modernizare sunt realizate în procent de peste 70% şi se aşteaptă ca din această toamnă “Grădinița și creșa Prichindel” să îşi deschidă porţile.

modernizare gradinita prichindel cresa cugir
Modernizare Grădinița și creșa Prichindel

Crearea zonei de creșă, ce va funcționa independent de grădiniță, va contribui la diversificarea serviciilor educaționale la nivel local, ceea ce va conduce la o creștere semnificativă a numărului de părinți care se vor adresa unității școlare.

Prima clădire a localității cu sistem de încălzire prin pompe de căldură, secția de Maternitate-Pediatrie a Spitalului Orășenesc Cugir

Practic, prin implementarea acestui proiect, conducerea primăriei a dorit să vină în sprijinul părinţilor care doresc să se întoarcă la serviciu înainte ca micuţii să împlinească doi ani.

adrian teban primar cugir
Adrian Teban – Primar Cugir

Pe lângă lucrările de modernizare, clădirea va fi eficientizată energetic, respecând principiul energiei regenerabile. În acest sens, reabilitarea se axeaza pe:

– 28 de panouri fotovoltaice care vor asigura o parte din încălzire și iluminat

– pereți anvelopati în exterior cu polistiren de 10 cm

– ferestre din termopan în 3 straturi

– uși exterioare și interioare noi

– centrală electrică, centrală termică si cazane

– izolare pod și subsol

– încălzire în pardoseală și corpuri de încălzire/radiatoare.

Valoarea întregului proiect este de peste 4.760.000 lei, fonduri accesate de primărie și alocate de la bugetul de stat prin PNDL în proporție de 98%, iar 2% fiind fonduri asigurate din bugetul local.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia