Connect with us

Actualitate

IA mea, mândrIA mea!” 23-24 iunie 2021: Sărbătoarea Iei, la Sebeș și Petrești. Program

Published

on

Sarbatoarea Iei petresti sebes

Vă invităm, să ne fiți alături și venim cu îndemnul „Din mândrIE, poartă o IE!”

Cel mai frumos simbol al portului tradițional românesc, ia noastră strămoșească, cea care ne-a dus faima în lumea mare, este în centrul sărbătorii de Sânziene.

IA mea, mândrIA mea!” este evenimentul care se va derula în zilele de 23 și 24 iunie 2021, la Sebeș și la Petrești, în organizarea Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, într-un frumos parteneriat cu administrația publică locală, școlile din municipiu și o parte din asociațiile care derulează activități în domeniul educației.

Miercuri, 23 iunie 2021, de la ora 11.00, în Parcul Tineretului din Sebeș, vor da emoție acestei sărbători: Ansamblul Folcloric „Felician Fărcașiu” și Școala de muzică „DoReMi”, două proiecte susținute de Centrul Cultural „L. Blaga” Sebeș, coordonate de Alexandra și Adrian Pamfilie, solista de muzică populară Alina Andrei, grupul de muzică tradițională rromani „GI ROMANO” de la Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș, pregătit de Margareta Iancu, invitați de la Clubul Copiilor Sebeș.    

CNAS Alba și ”Marea Reformă” – marca USR. Ce se ascunde sub CODUL 2628. Întrebări pentru candidat

Vom privi cu nostalgie către „Copilăria de altădată”, reflectată într-o expoziție de obiecte și jucării din satul tradițional, pregătită cu mult suflet de muzeograful Carmina Maior.

           Vor fi alături de noi, cu expoziția de artă tradițională românească, „Ia, simbol tradițional, Mariana și Dori Susan.

           Ne vom bucura de revederea cu tinerii de la Centrul Ocupațional pentru Persoanele cu Dizabilități al Asociației Diakoniewerk International, care au pregătit, cu mult entuziasm, obiecte decorative.

Toți participanții la evenimentul nostru vor descoperi simbolistica Iei, a Sânzienelor și vor decora ii de poveste la atelierul de lectură și creație „Din mândrIE, coloreaz-o IE!”.

           Joi, 24 iunie 2021, începând cu ora 11.30, în curtea Bisericii Ortodoxe din Petrești, vor răsuna acordurile inspirate de cântecul tradițional românesc ale Fanfarei din Petrești, care va lansa și un compact disc cu prilejul acestei sărbători.

Cătălin Drulă-Ministrul Transporturilor la Alba Iulia: vom circula pe autostrada Sebeș- Turda în luna…

Cele două expoziții de artă tradițională românească – „Copilăria de altădată” și „Ia, simbol tradițional, precum și expoziția cu vânzare a tinerilor de la  Centrul Ocupațional pentru Persoanele cu Dizabilități al Asociației Diakoniewerk International, vor fi prezente și la Petrești, în zi de mare sărbătoare.

           Vă invităm, să ne fiți alături și venim cu îndemnul „Din mândrIE, poartă o IE!”

Sebeșul cinstește și promovează cultura, valorile și tradițiile românești!

Organizatori:

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș

Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș

Casa Memorială  „Lucian Blaga” Lancrăm

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia