Connect with us

Actualitate

Imagini video cu autostrada A10 Sebes –Turda

Published

on

Imagini cu autostrada A10 Sebes –Turda, realizate chiar în acest weekend cu drona, au fost făcute publice de către Asociatia Pro Infrastructura și peundemerg.ro.

Imaginile filmate reprezinta lotul 3, care se întinde pe o lungie de 12,5 kilometri, de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea.

Cu loturile 3 și 4 deschise circulației, condițiile de trafic pe traseul Alba Iulia – Cluj Napoca s-ar îmbunătăți considerabil, timpul de deplasere s-ar reduce, iar siguranța rutieră ar crește semnificativ.  Șoferii nu ar mai fi obligați să circule pe DN1, între Aiud și Turda, un tronson foarte aglomerat și dificil. Până la Cluj-Napoca, de la Turda conducătorii auto ar putea alege autostrada Transilvania (40 de km), sau DN1 cu două benzi pe un sens, pe Feleac (circa 30 de km).

 

“Ne face o deosebită plăcere să vă aducem o nouă filmare cu drona API, de această dată de pe autostrada A10 între Decea și Aiud. Vă invităm să ne susțineți în continuare eforturile de monitorizare a șantierelor majore din țară, donând sau direcționând 2% pentru Asociația Pro Infrastructură. Mulțumim!”, au scris finanțatorii filmării la lansarea imaginilor.

 

Tronsonul Sebes-Turda este impartit in patru loturi, ce însumează 70 de kilometri. Suma alocată pentru realizarea investiției este de 247 milioane de lei, din care 85% fonduri europene.

   Lot 1 – 17,0 km de la intrarea pe autostrada in Sebes pana la Paraul Iovului, constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL. Cost: 541.739.137 lei fara TVA

   Lot 2 – 24,3 km de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud; constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL. Cost: 549.332.494 lei fara TVA.

   Lot 3 – 12,5 km de la intrarea in Aiud pana la nodul de la Decea, constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A. Cost: 420.511.921 lei fara TVA

   Lot 4 – 16,3 km de la nodul Decea pana in Turda, constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH. Cost: 470.004.894 lei fara TVA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia