Connect with us

Actualitate

La Șureanu, iarna continuă cu intensitate şi în martie

Published

on

shi sureanu

Ninsorile abundente care au căzut în ultimele zile au transformat Șureanu într-o lume albă.

Pentru acest weekend, pârtiile de schi din Şureanu sunt complet acoperite de zăpadă proaspătă!

Evaluare generală: iarna, la Șureanu, continuă cu intensitate chiar dacă suntem în martie și, mai ales, chiar dacă jos, la oraș, oamenii încep să poarte mânecă scurtă și ochelari de soare. Zăpezile, la Șureanu, sunt imense, iar acest lucru era de fapt de așteptat de către cei care cunosc muntele: anotimpurile, în zonele înalte, vin întotdeauna mai târziu decât la oraș, așadar era firesc ca iarna să vină cu adevărat în februarie-martie.

Ne referim la ninsorile abundente, care au căzut în ultimele zile și care au transformat, Șureanu, într-o lume albă, complet acoperită de omăt gros. Lucrul e cu atât mai interesant, cu cât aceste ninsori fuseseră anticipate de o ploaie torențială, cu fulgere și tunete.

Pe scurt, haideți la Șureanu, aici iarna e încă iarnă, în ciuda temperaturilor care cresc. Pârtiile sunt complet acoperite de zăpadă proaspătă, iar off-piste-ul este, acum, un deliciu. Cât despre drum, vă spunem un singur lucru: montați neapărat lanțurile, cel puțin începând de la Mănăstirea Oașa!

– valabil pentru 7-12 martie 2020 –

– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Pârtii funcționale: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)

– Lungime totală a pârtiilor: 12 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Altitudine minimă: 1.650 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: https://schi-sureanu.ro/#

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)

Vezi Cupa de schi Șureanu 2020

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul a fost deszpăpezit, dar prezintă porțiuni cu șleauri, zăpadă topită și gropi, datorită încălzirii vremii. Pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces, montați lanțurile.

Teleschi Sureanu

Pârtii și instalații de transport pe cablu: vor fi deschise toate cele 10 pârtii (incluzând racordurile dintre ele), stratul de zăpadă fiind acum perfect și suficient. Calitatea zăpezii este ideală, urmând să se păstreze așa încă vreo câteva zile, întrucât temperaturile vor fi sub 0 grade. De asemenea, zonele de off-piste sunt accesibile, fiind omăt proaspăt nins. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”. E posibil ca teleschiul „Șureanu” să nu funcționeze în afara weekend-ului, în cazul în care numărul turiștilor va fi mic.

Vezi Cum va fi vremea în următoarele 5 zile

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania pentru intervalul 7-12 martie anunță vreme deosebit de frumoasă, cu ninsori așteptate doar pentru Duminică, 8 martie. Temperaturile vor fi plăcute, între -6 și 5 grade Celsius, urmând să crească pe finalul săptămânii viitoare. Vremea, pe zile, va fi astfel:

– sâmbătă, 7 martie: cer parțial senin, vânt slab

– Duminică, 8 martie: ninsoare puternică, vânt slab

– luni, 9 martie: cer înnorat, vânt slab

– marți, 10 martie: șanse slabe de ninsoare, vânt slab

– miercuri, 11 martie: cer parțial senin, vânt slab

– joi, 12 martie: cer senin, vânt slab

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.

sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia