Connect with us

Actualitate

LAURENȚIU ANDREI CÎMPEAN, „COPILUL ECLIPSEI”

Published

on

În 11 august se împlinesc exact 18 ani de la ultima eclipsă totală de soare din secolul al XX-lea și implicit din mileniul al II lea.

 

Pentru o familie din Teiuș acest moment a fost unul cu atât mai special cu cât atunci s-a născut fiul lor Laurențiu Andrei Cîmpean, numit de presa din aceea vreme „copilul eclipsei”. Andrei a ajuns la vârsta majoratului și se consideră norocos pentru că părinții i-au spus mereu că s-a născut sub o stea noroacoasă.

Părinții își amintesc cu emoție de acea zi specială și spun că nașterea lui Andrei chiar în ziua eclipsei totale de soare i-a făcut să fie sigur că fiul lor este norocos.

Andrei are și un semn distinct, iar tatăl lui spune cu mândrie că fiul său s-a născut într-o zi în care se nasc doar regii și împărații.

Eclipsa totală de soare a fost un eveniment unic, așteptat și celebrat în întreaga lume.

La 2 august 1999, pentru comemorarea Eclipsei totale de Soare din 11 august 1999, Banca Națională a României a emis o bancnotă din polimeri cu valoarea nominală de 2.000 de lei, aceasta fiind prima bancnotă din polimeri emisă de România și totodată prima bancnotă din polimeri emisă în Europa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia