mircea-havaActualitate Administraţie Politică 

“Mircea Hava vrea să-și ascundă propriul program de fidelizare a angajaților din Primărie cu salarii nesimțite”

Mircea Hava vrea să-și ascundă propriul program de fidelizare a angajaților din Primărie cu salarii nesimțite

Primarul Mircea Hava îi minte pe albaiulieni când spune că Guvernul le-a furat sume din bugetul local destinate părții de funcționare. Municipiul Alba Iulia a avut un excedent bugetar de 1.909.704,38 lei pe 2017, ceea ce demonstrează că Primăria are bani pe care nu-i cheltuiește eficient iar Guvernul nu a luat bani decât din surplusurile unor administrații. Veniturile secțiunii de funcționare pe anul 2017 sunt în sumă de 168.285.759,87 lei, cheltuielile secțiunii de funcționare sunt în sumă de 166.376.055,49 lei, rezultând un excedent pe secțiunea de funcționare de 1.909.704,38 lei.

Primarul Mircea Hava nu înțelege principiul echității și al justiției sociale din Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice. A mărit în mod arbitrar salariile doar pentru unii angajați din Primărie care sunt utili în a-l feri de lege și transparență. Mărirea salariilor doar pentru unii funcționari este o mită ascunsă pentru a-i fideliza și a-i lega de glia și interesele lui personale. Face exact ca Guvernul Boc-PDL, ia de la săraci și dă la bogați.

Consiliile locale au autonomia, într-adevăr, de a-și stabili grila de salarizare, în condițiile legii și cu respectarea condițiilor următoare:

1) niciun salariu din primărie nu poate fi mai mare decât cel al viceprimerului;

2) salariile subalternilor nu pot fi mai mari decât ale șefilor;

3) Cheltuielile cu salariile trebuie să se încadreze în bugetul local.

Primarul Mircea Hava minte când spune că salariile vor scădea cu 20% din ianuarie. Numai în anul 2017 s-au făcut majorări salariale in valoare de 8 mld lei până la nivelul lunii octombrie, în plus față de luna ianuarie. Practic toate salariile bugetarilor au crescut deja, de anul trecut, cu procente cuprinse între 10 și 50 la sută, în funcție de familia ocupațională din care fac parte.

Mircea Hava ar trebui să citească Programul de guvernare și să vadă că Legea salarizării apare în cu majorări, pe medie, de 56 la suta a salariilor, în următorii 4 ani, în cuantum de 32 miliarde lei. Impactul real al Legii salarizării, așa cum a fost votată de Parlament, e de 63 miliarde fără transferul contribuțiilor. După transferul contribuțiilor impactul este de 32 miliarde până în 2020 și 42 miliarde pana în 2022, exact cum am promis în programul de guvernare.

Peste 1 milion de români o să aibă salariul brut mai mare de 1000 de euro, în 2020. Salariul minim net va crește anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro. Se va introduce salariul minim pentru cei cu studii superioare. Acesta se va majora, anual, cu 150 lei, net.

Așadar, atacurile administrației DPL-iste sunt nerealiste și calomnioase și urmăresc doar să ascundă binefacerea pe care primarul vrea să o facă anumitor funcționari credincioși din Primăria Alba Iulia. Mircea Hava dă vina pe Guvern încercând doar să-și ascundă propriul program de ”fidelizare” al funcționarilor din Primărie cu salarii nesimțite.

Echipa de consilieri municipali PSD Alba Iulia

Ioan Dirzu: “Domnul Mircea Hava, cu bună știință, a încălcat Constituția României”

Related posts

4 Thoughts to ““Mircea Hava vrea să-și ascundă propriul program de fidelizare a angajaților din Primărie cu salarii nesimțite””

 1. Mot

  Mustacosul are cel mai mare salariu de primar din toata Romania!
  Oamenii din primaria Alba Iulia, in special apropiatii primarului, au slarii de top.
  Soferul lui Hava are 5000 lei.
  ***** ***** are 7600 lei.
  Sa nu ma zic de altii.

  1. Redactie

   Va rugam sa folositi cuvinte si nume decente!

 2. Dinu

  Bai PSD, pana in 2020 mi se lipeste stomacul de coloana !
  Nu stiu ce se va alege de orasul nostru. Am inteles ca Hava va candida la europarlamentare, nu ca ii el bun si dau dreptate psd-ului ca a aruncat cu banii nostri la toti apropiatii lui dar marea problema-i ca dupa plecarea lui Hava ne alegem cu resturile.
  Ma repet, cu havaje sau fara, cu salarii nesimtite dar stiu eu ce urmeaza?

 3. Toti o apa si un pamant

  Povesti, toti fura!

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: