Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

MOJIPLAY- un spectacol de teatru coregrafic

Published

on

 EMOJIPLAY, un spectacol de teatru coregrafic ce aduce în prim plan transformarea comunicării clasice într-un cumul de semne universal recognoscibile.

Ce au în comun teatrul coregrafic și limbajul Emoji? Ambele sunt coduri care traduc cuvinte (stări, acțiuni, emoții) transpunându-le în imagini sugestive și expresive, recodificând și concentrând emoțiile în imagini stilizate.

Într-o lume dominată tot mai mult de emoticoane și instrumente de comunicare tot mai sofisticate, Gigi Căciuleanu a creat un spectacol în care îmbină în mod aparent ludic un limbaj tri-dimensional (cel al dans-actorilor) cu vizuala şi strania lume bi-dimensională a acestor metafore numite Emoji.

S-ar putea ca vorba scrisă să dispară! şi odată cu aceasta şi mecanismele gramaticale de combinare literară a cuvintelor? Iar cărţile (sau, mai bine zis, ecranele noastre) să înceapă să semene din ce în ce mai mult cu pereţii piramidelor pline de ideograme părând naive, dar cu atât mai codificate și cu multiple semnificaţii, cu cât mai sofisticate, cu atât mai ascunse.

Ajunge-vom oare, mai curând decât bănuim, să nu mai comunicăm decât prin acest fel de imagini, să scriem numai prin semne și să uităm până la urmă de existenţa literelor şi a sintaxei?

În viitorul apropiat să se închidă oare bucla înspre îndepărtata antichitate și să nu mai comunicăm decât prin hieroglife, aidoma celor de pe pereţii din piramidele foarte anticulului Egipt? Să nu mai citim ci, mai degrabă, să descifrăm?

Gigi Căciuleanu, o legendă a dansului românesc, a împlint anul acesta 70 de ani, însă nu îşi simte anii, e mai activ ca niciodată.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Social

Advertisement

Ultimele comentarii

Sănătate

Advertisement

Copyright © 2015-2020 Alba Carolina TV