Connect with us

Actualitate

AUR: Nu vom lăsa nicio instituție și niciun guvern să ne fure sărbătorile naționale, pe cele creștine, să ne interzică afacerile și să ne închidă piețele

Published

on

aur alba iulia

Alba Iulia s-a îmbrăcat iarăși în tricolor. De Ziua Națională a României, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat o manifestație în cetatea-simbol a Marii Uniri pentru a sărbători 102 ani de la înfăptuirea visului secular al românilor

De la primele ore ale dimineții, românii din toate colțurile țării ajunși la Alba Iulia au pornit în marș pe străzile orașului, intonând cântece patriotice. În ciuda frigului de afară, tinerii patrioți au pornit pe jos din fața gării, până la Cetate.

La mulți ani, români, în ciuda tuturor restricțiilor, am reușit și suntem în Alba Iulia, suntem în Cetatea Unirii câtă frunză, câtă iarbă. N-o să ne poată fura nimeni această zi, este Ziua noastră Națională, bucurați-vă, felicitați-i pe cei de lângă voi. Ditamai oastea de AUR am reușit să adunăm astăzi aici. Este o zi extraordinară, din 2004 vin aici”, a spus George Simion, copreședinte AUR.

Vezi și ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI și ”slabii” politicieni din ALBA IULIA

Acesta a subliniat că nicio instituție nu va putea fura libertatea și independența românilor și a României.

Fiți alături de noi, pentru că nu vom lăsa nicio instituție, niciun guvern, nicio autoritate să ne fure sărbătorile naționale, sărbătorile creștine, să ne bage în case sau să ne interzică afacerile, să ne închidă piețele. Azi, la Alba Iulia, în ciuda frigului, în ciuda restricțiilor, în ciuda tuturor, arătăm că noi suntem români și că vom lupta pentru libertatea, suveranitatea și independența noastră”, a declarat acesta.

steag Romania

„Unire”, Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească”, „Unitate națională”, „România n-a avut graniță la Prut”, „Basarabia e România” sunt câteva dintre scandările participanților la marș, care au fluturat steaguri tricolore și care au venit îmbrăcați, în cea mai mare parte a lor, în costume populare.

O adevărată batjocură: CARANTINA se prelungește

Manifestanții au făcut o oprire la Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, apoi la Poarta a III-a a Cetății, acolo unde cunoscutul naist Nicolae Voiculeț a susținut un recital în fața a sute de persoane. Momentul muzical au culminat cu imnul național „Deșteaptă-te, române!”

Comunicart de presă

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia