Connect with us

Actualitate

Papa Francisc: iertare homosexualilor

Published

on

La întoarcerea dintr-o vizită din Armenia, Papa Francisc a mai spus că Biserica ar trebui să îşi ceară iertare şi pentru modul în care a tratat femeile

Sanctitatea Sa a mai spus că pentru că a ignorat exploatarea copiilor prin muncă şi pentru că “a binecuvântat atât de multe arme” în trecut, Biserica trebuie să își ceară iertare. Declarațiile au fost făcute într-o discuție liberă cu jurnaliștii. Papa a părut trist atunci când unul dintre reporteri a întrebat dacă aceste scuze sunt și mai stringente după masacrul din clubul din Orlando, soldat cu 49 de morți. Suveranul Pontif a amintit că Biserica învaţă că homosexualii “nu trebuie discriminaţi”. Ei trebuie respectaţi, însoţiti din punct de vedere pastoral”, a adăugat el.

Potrivit Bisericii Catolice, tendinţele homosexuale nu sunt un păcat, dar actele da, iar homosexualii ar trebui să încerce să fie caşti.

Homosexualitatea . Ce ne spune Biblia? – pr. Stelian Tofana

Biserica Ortodoxă condamnă fără rezerve toate formele de experienţe sexuale care sunt contrare rolului clar şi neschimbat atribuit sexului prin poruncile lui Dumnezeu şi exprimat în acţiunea omului ca lege a naturii.
Biserica Ortodoxă afirmă că homosexualitatea trebuie tratată de societate ca o perversiune imorală şi periculoasă, iar de religie ca un păcat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia