Connect with us

Actualitate

PREMIERUL VREA RETRAGEREA DOSARULUI „ROȘIA MONTANĂ” DE LA UNESCO

Published

on

rosia-montana

Premierul Mihai Tudose a afirmat marţi, referindu-se la procesul de arbitraj care vizează Roşia Montană, că nu crede că statul român va pierde această dispută în instanţă.

„Eu nu cred că vom pierde. (…) Ei invocă foarte multe investiţii făcute, dar investiţiile le-au făcut în ‘salvăm patrimoniul de acolo’, au mai făcut o biserică, au plătit nişte oameni (…), erau plini de spoturi (…) cu familii fericite că au venit investitorii acolo.

Spoturile acelea costau. Ei au tras acum linie, au adunat toate acele cheltuieli şi au spus ‘Uite cât am investit noi’. Stai un piculeţ, că tu ai spus că investeşti în mining, în săpat după aur, nu în spoturi (…), nu în muzee, nu în altceva„, a declarat Tudose
sursa: România TV
Întrebat care este problema în privinţa zonei Roşia Montană, Tudose a răspuns:
„Poate îl întrebaţi şi pe domnul Cioloş (…) de ce (…). În ianuarie, înainte să plece, în ultimele zile, toată zona respectivă a declarat-o arie protejată natural şi a trimis hârtiile pe la UNESCO. Adică în traducere ‘nu mai sapi o gropiţă acolo nici să sapi după râme, că e arie protejată’, lucru care probabil că va conta la acel arbitraj. De ce a făcut-o? Nu ştiu. (…)

El era şeful la tribul acela de tehnocraţi. (…) Să spună că habar n-a avut, lucru pe care eu tind să-l cred că nu prea ştia ce se întâmplă pe acolo„.
De asemena, chestionat dacă poate fi contestată decizia referitoare la declararea Roşiei Montane ca arie protejată, Tudose a spus că Executivul va încerca acest lucru.
„E greu până te acceptă. După ce te-a acceptat, e aproape imposibil să o retragi. (…)

Pe 4 ianuarie, în guvernarea îngrozitor de foarte tehnocrată, s-a întâmplat acest lucru. (…) Vom încerca să retragem, să scriem că nu ne mai menţinem punctul de vedere, punându-ne într-o situaţie absolut ciudată faţă de organismele internaţionale de profil, încercăm să vedem. Dacă lucrurile rămân definitive, s-a închis. (…) Acolo sunt zăcămintele noastre”, a spus Tudose.
El a precizat că nu ştie care este argumentul pentru care Roşia Montană a fost declarată arie protejată.

Roșia Montană, pe lista indicativă a UNESCO

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia