Connect with us

Actualitate

“Prima femeie prim-ministru din istoria României”

Published

on

Vasilica Viorica DANCILA

Viorica Dăncilă –prima femeie prim-ministru din istoria României

 

Susțin nominalizarea doamnei Viorica Dăncilă la funcția de prim-ministru al României deoarece credem în aceleași valori social-democrate!

La 100 de ani de la fondarea statului național unitar român, România va avea prima femeie prim-ministru din istorie. Valorile progresiste, egalitatea de gen și echitatea au primat în alegerea viitorului prim-ministru.

Partidul Social Democrat își dovedește atașamentul față de valorile europene, propunând un prim-ministru care vine din inima Uniunii Europene. Doamna Viorica Dăncilă este membru al Parlamentului European și o personalitate marcantă a social-democraților europeni.

Viorica Dăncilă este o binescunoscută feministă, fiind membru al comisiei pentru drepturile femeii și egalitate de gen din cadrul Parlamentului European și membru în delegația pentru relațiile cu Peninsula Arabică. În cariera politică europeană s-a remarcat ca o apărătoare împotriva violenței asupra femeilor și sprijină prin proiecte drepturile civile și politice ale femeilor din Orientul Mijlociu.

Doamna Viorica Dăncilă a înțeles de-a lungul timpului și importanța sistemului european de protecție a drepturilor omului, luând poziție de fiecare dată când principiile legalității, echității, libertății și responsabilității au fost încălcate de instituții publice și persoane în cadrul Uniunii. Putem avea încredere că, în mandatul ei, separația puterilor în stat va fi respectată.

Am susținut-o cu atât mai mult cu cât este și vicepreședinte al comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, domeniu care mă preocupă în permanență și în care am inițiat peste 30 de propuneri legislative numai în 2017. Sunt convins că, în calitate de prim-ministru al României, va promova direct programele de susținere a fermierilor români, plata la timp a subvențiilor, dezvoltarea sistemului național de irigații, subvenționarea produselor deficitare și accesarea de fonduri europene în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

Sunt sigur că voi găsi un partener permaent de dialog la Palatul Victoria pentru a discuta despre inițiativele de dezvoltare rurală în zona Munților Apuseni și relansarea agroturismului rural. De asemenea, sunt convins că o bună parte din investițiile alocate prin Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții vor fi efectuate în județul Alba. Viitorul prim-ministru nu este doar un om de echipă, ci și un bun prieten al locuitorilor județului Alba.

Sunt convins că președintele României va respecta Constituția și majoritatea parlamentară și o va desemna pe doamna Viorica Dăncilă candidat la funcția de prim-ministru.

Cu respect,

Ioan Dîrzu

Deputat

Premierul Mihai Tudose și-a înaintat demisia, după ”războiul” cu Liviu Dragnea

 

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

”Scroafa a fătat 12 purcei. Ce fac cu opt, îi omor?”

Published

on

Ordin cu scandal! Maximum 5 porci într-o gospodărie!

Ordinul de ministru care limitează la 5 numărul porcilor crescuți într-o gospodărie țărănească a intrat în vigoare din 8 noiembrie 2019, ziua în care a apărut în Monitorul Oficial. Actul oficial nu explică dacă este vorba despre suine pui sau adulți. Documentul prevede că într-o gospodărie pot fi crescuți maximum 5 porci, indiferent de vârsta și greutatea lor.

Dacă numărul porcilor din gospodărie depășește limita de cinci, atunci gospodarii sunt obligați să se înregistreze la Registrul Comerțului. Pentru majoritatea crescătorilor de animale, aceasta pare o măsură absurdă, aplicată unui popor care a trăit și trăiește din creșterea animalelor domestice.

”O scroafă fată minimum 10 purcei, dublu față de cât ar trebui să ținem la ora actuală”. ”Se întoarce țara asta pe dos. Singura sursă de venit a țăranului român era creșterea animalelor, dacă acum trebuie să-și caute contabil, să meargă la Registrul Comerțului, să depună, lună de lună, tot felul de hârtii, cine o să mai țină animale sau o să mai trăiască din creșterea animalelor? Cred că este o mare bătaie de joc la adresa țăranului român”.

Continue Reading

Actualitate

Tribunalul Alba oprește Autostrada Sebeș-Turda

Published

on

Decizie definitivă, provizorie şi executorie

O familie din cartierul Oarda de Sus al municipiului Alba Iulia este grav afectată de construcţia autostrăzii Sebeş – Turda, care se aflată la doar 50 de metri de locuinţa particulară. Cei doi albaiulieni au obţinut în instanţă suspendarea lucrărilor pe tronsonul I al autostrăzii până la montarea unor panouri care să asigure izolarea fonică a casei.

”În 2015, ne-am întâlnit la Primăria Alba Iulia cu reprezentanții acestei lucrări și am pus problema foarte serios pentru a nu face acest proiect și nu s-a întâmplat nimic. Lucrările ne-au înnebunit, nu credeam că am să trăiesc asemenea zbucium. Vibrațiile se simt de la 200 metri”.

Decizia Tribunalului Alba ”este definitivă, provizorie şi executorie de îndată, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. Provizoriu înseamnă faptul că, până la soluționarea litigiului pe Fond, această măsură este obligatoriu să fie executată”.

Continue Reading

Actualitate

Expoziție de afișe cu tema „Tolerance” la Muzeul Unirii

Published

on

Vernisajul expoziției „Tolerance” va avea loc vineri, 15 noiembrie 2019, orele 17:00, la Muzeul Unirii, et. 1.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 – 29 noiembrie 2019. După această dată, afișele pot fi văzute și dezbătute la Casa Forum, strada Simion Bărnuțiu, nr. 10.

Expoziția constă într-o colecție de afișe despre toleranță, semnate de artiști si designeri consacrați din toată lumea.

Proiectul „Tolerance” a fost inițiat de designerul grafic și ilustratorul newyorkez Mirko Ilić în 2017. Designeri, artiști și ilustratori reputați din peste patruzeci de țări au fost invitați să exprime vizual înțelegerea toleranței în limba maternă. Aflată în permanentă expansiune, colecția face deja înconjurul lumii, fiind expusă recent la sediul central Facebook, în cadrul unor festivaluri de design din Statele Unite, Austria și Olanda, la Design Museum Londra, la Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb, în Africa de Sud, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Turcia și Ucraina.

Expoziția de afișe dedicată toleranței este organizată de Asociația Apulum Forum Alba Iulia în parteneriat cu Muzeul Național al Uniri.

Continue Reading
Advertisement
nov 16, 2019 - Sb
Alba Iulia, RO
12°C
câțiva nori
câțiva nori
6 m/s, SSE
66%
762.82 mmHg
vin11/15 sam11/16 dum11/17 lun11/18 mar11/19
nori împrăștiați
12/12°C
cer senin
13/9°C
cer acoperit de nori
12/9°C
cer fragmentat
13/9°C
cer acoperit de nori
12/8°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate