Connect with us

Actualitate

“Prima femeie prim-ministru din istoria României”

Published

on

Vasilica Viorica DANCILA

Viorica Dăncilă –prima femeie prim-ministru din istoria României

 

Susțin nominalizarea doamnei Viorica Dăncilă la funcția de prim-ministru al României deoarece credem în aceleași valori social-democrate!

La 100 de ani de la fondarea statului național unitar român, România va avea prima femeie prim-ministru din istorie. Valorile progresiste, egalitatea de gen și echitatea au primat în alegerea viitorului prim-ministru.

Partidul Social Democrat își dovedește atașamentul față de valorile europene, propunând un prim-ministru care vine din inima Uniunii Europene. Doamna Viorica Dăncilă este membru al Parlamentului European și o personalitate marcantă a social-democraților europeni.

Viorica Dăncilă este o binescunoscută feministă, fiind membru al comisiei pentru drepturile femeii și egalitate de gen din cadrul Parlamentului European și membru în delegația pentru relațiile cu Peninsula Arabică. În cariera politică europeană s-a remarcat ca o apărătoare împotriva violenței asupra femeilor și sprijină prin proiecte drepturile civile și politice ale femeilor din Orientul Mijlociu.

Doamna Viorica Dăncilă a înțeles de-a lungul timpului și importanța sistemului european de protecție a drepturilor omului, luând poziție de fiecare dată când principiile legalității, echității, libertății și responsabilității au fost încălcate de instituții publice și persoane în cadrul Uniunii. Putem avea încredere că, în mandatul ei, separația puterilor în stat va fi respectată.

Am susținut-o cu atât mai mult cu cât este și vicepreședinte al comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, domeniu care mă preocupă în permanență și în care am inițiat peste 30 de propuneri legislative numai în 2017. Sunt convins că, în calitate de prim-ministru al României, va promova direct programele de susținere a fermierilor români, plata la timp a subvențiilor, dezvoltarea sistemului național de irigații, subvenționarea produselor deficitare și accesarea de fonduri europene în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

Sunt sigur că voi găsi un partener permaent de dialog la Palatul Victoria pentru a discuta despre inițiativele de dezvoltare rurală în zona Munților Apuseni și relansarea agroturismului rural. De asemenea, sunt convins că o bună parte din investițiile alocate prin Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții vor fi efectuate în județul Alba. Viitorul prim-ministru nu este doar un om de echipă, ci și un bun prieten al locuitorilor județului Alba.

Sunt convins că președintele României va respecta Constituția și majoritatea parlamentară și o va desemna pe doamna Viorica Dăncilă candidat la funcția de prim-ministru.

Cu respect,

Ioan Dîrzu

Deputat

Premierul Mihai Tudose și-a înaintat demisia, după ”războiul” cu Liviu Dragnea

 

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia