Connect with us

Actualitate

Proiectul legii autonomiei Ținutului Secuiesc a fost adoptat de Camera Deputaților

Published

on

autonomie tinutul secuiesc

Proiectul a fost depus de doi parlamentari UDMR în luna decembrie. Actul normativ prevede ca Ținutul Secuiesc să devină regiune autonomă

Rămânem de-a dreptul surprinși de intenția actualelor partide parlamentare, care par a fi complice ale grupării iredentiste și anti-constituționale, proiect de lege care încalcă flagrant prevederile Constituției României și care prevede desființarea statului național, suveran, unitar și indivizibil România, a fost adoptat tacit de către Camera Deputaților încă din data de 23 aprilie 2020!

Proiectul spune că Ținutul Secuiesc poate deveni regiune autonomă cu personalitate juridică în cadrul României iar limbile maghiară și română vor fi folosite în instituțiile publice de cetățenii domiciliați în Ținutul Secuiesc.

Autonomia regională va fi exercitată de un Consiliul de Autoadministrare, autoritate publică regională aleasă prin vot universal, egal, direct secret și liber exprimat, precum și de Comisia de Autoadministrare desemnată de acesta.

Vezi şi Din 15 mai, conviețuirea cu virusul

Inițiativa prevede că Ținutul Secuiesc poate avea președinte cu u mandat de patru ani dar și autorități locale – un Consiliul Scaunal, un Consiliu Comunal, Consiliul Orășenesc, Consiliul Municipal și primar.

drapelul ungariei autonomie

Statutul de regiune autonomă a Ținutului Secuiesc poate fi desființat numai printr-un referendum organizat în Ținutul Secuiesc.

Pe 23 aprilie, proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut de Camera Deputaților, fără dezbatere, fiind adoptat tacit și urmează să meargă în Senat care este for decizional. În legătură cu acest subiect, președintele Camerei Deputaților și al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pentru Evenimentul Zilei că proiectul va fi respins la Senat.

Vezi Noi reguli pentru persoanele de peste 65 de ani

„Nu am cunoștință despre acest proiect, nu a ajuns la mine, pe ordinea de zi. Sunt foarte puține proiecte care trec prin adoptare tacită prin Camera Deputaților, dar se mai întâmplă. Probabil că a stat prea mult timp la comisii și dacă nu s-a cerut prelungirea termenului pentru adoptarea raportului, a trecut. Acest lucru nu înseamnă că va fi adoptat. De la Camera Deputaților merge la Senat, unde vor avea loc dezbateri, iar acolo va fi respins cu siguranță. O astfel de lege, care contravine Constituției nu va fi adoptată niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu. (ziarul Capital).

George Simion, copreședinte al AUR a declarat că „într-o țară normală, a lucrurilor bine făcute, toți deputații ar fi fost anchetați pentru trădare națională. Indiferent că sunt incompetenți sau trădători, acești oameni nu au ce căuta în forul legislativ suprem al țării”.

Inițiativa legislativă a fost depusă de deputați UDMR cu o zi înainte de Crăciun, în 2019. Proiectul va intra în dezbaterea Senatului care este forul decizional în acest caz.

Când românii sunt bulversați de știri și breaking news, cu și despre coronavirus, legile se adoptă tacit, fără dezbateri publice și împotriva voinței poporului.

Citiți AICI legea privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia