Connect with us

Actualitate

PROPUNERE: Se va interzice părăsirea domiciliului. Sunt câteva excepții

Published

on

Grupul de suport tehnico – științific privind gestionarea bolilor înalt a propus ca românii să nu se mai poată deplasa liber, pentru a evita extinderea infecțiilor cu SARS-COV 2 la nivel național. Propunerea trebuie oficializată prin Hotărâre de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU).

Grupul de suport tehnico–științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, a discutat măsurile necesare a fi luate în scopul prevenirii răspândirii infecției. Membrii au decis următoarele:

Art. 1. (1) Sunt interzise deplasările persoanelor în afara domiciliului/reședinței cu următoarele excepții:

a)deplasarea între domiciliu și locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esențială, și nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanță (cu prezentarea unei Adeverințe permanentă de la angajator, anexată) sau deplasare în interes profesional care nu poate fi amânată (cu ordin de deplasare de la angajator),

b)consult medical de specialitate care nu poate fi amânat;

c)deplasare pentru cumpărături de strictă necesitate la unități comerciale din zona de domiciliu,

d)deplasare pentru asigurarea asistenței pentru persoane în vârstă, vulnerabile sau pentru însoțirea copiilor;

e)alte motive care justifică urgența, cu detalierea explicită a traseului declarat, pe baza declarației, completate în prealabil, pentru a putea fi prezentată autorităților de control.

f)deplasare scurtă, lângă domiciliu, pentru desfășurarea de activități fizice individuale, în aer liber, cu excluderea oricărei forme de activitate sportivă colectivă,

g)deplasare scurtă, lângă domiciliu, legată de nevoile animalelor de companie,

(2)Deplasările menționate la lit. b) –f) sunt permise doar pe baza Declarației,anexă la prezenta hotărâre, completată în prealabil.

3)Este permisă deplasarea persoanelor însoțite de copii minori sau prezența copiilor minori în autovehicul, alături de părinți/bunici, atunci când nu pot fi lăsați singuri sau cu alta persoană care să-i supravegheze.

Art. 2

Persoanele au dreptul de a-și alege locația în care vor domicilia pe perioada în care se mențin restricțiile de deplasare și au obligația de a informa, motivat, secția de poliție de care aparțin, cu 48 de ore înainte, în situația în care decid, motivat, schimbarea acesteia.

Atenționăm asupra faptului că în documentul dat publicității NU este menționată data de la care sunt aplicabile măsurile referitoare la deplasarea persoanelor. Acest demonstrează că măsurile NU au aplicabilitatea imediată, fiind vorba despre propuneri aferente unor scenarii posibile cu privire la răspândirea noului coronavirus (COVID-19).

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia