Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Recomandări pentru prevenirea accidentelor rutiere

Published

on

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită modului în care circulă potrivit IJP ALBA

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă, conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive şi respectarea unor sfaturi dupa cum urmeaza:

Adoptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor.

  • Folosiţi luminile de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei!
  • Acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz, pe vreme de ploaie, când din sensul opus se apropie alte vehicule.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, păstrați-vă calmul, nu uitați de politețea rutieră și nu blocați intersecțiile. De asemenea, nu vă angajați în depășirea unei coloane de autovehicole fără a avea o bună vizibilitate.
  • Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă!
  • Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie ! (Sursa Ziarul Unirea)

În aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor  obligații se sancționează cu amendă între  1.125 de lei și 2.500 de lei.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate