Connect with us

Actualitate

Școlile profesionale nu sunt căutate

Published

on

Doar 20% din tinerii români se înscriu la o şcoală profesională, în timp ce în Germania ponderea lor trece de 70%, iar marii angajatori spun că orientarea corectă a tinerilor încă din timpul şcolii ar rezolva problema lipsei de personal cu care se confruntă companii din zona industrială, dar şi firme din servicii

“Sunt mulţi tineri care nu au luat bacalaureatul – numai 50.000 anul acesta – şi se află într-o situaţie în care nu ştiu încotro să se îndrepte, fiindcă nu au alternativă. Unii poate ar fi interesaţi să aibă un job, o meserie. Dar ce şanse au în clipa de faţă? Se pot duce undeva să facă un curs de formare adulţi, care costă, sau pot merge la unele finanţate din fonduri europene. Mai sunt unele cursuri pe care le fac companiile de la care ar avea certitudinea unui loc de muncă. Dar şi aici sunt multe situaţii nelalocul lor, pentru că ajung să facă un curs de formare pentru o calificare pe care deja o au dacă au absolvit liceul industrial”, a spus Alexandru Blemovici, directorul general al unei firme germane cu sediul în România (sursa: mediafax.ro)

Motivele pentru care tinerii români nu aleg școli profesionale sunt cele care țin de mentalitatea greșită. Mulți cred că dacă nu sunt absolvenți de studii superioare nu au nicio șansă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia