Connect with us

Actualitate

Scutul pădurii

Published

on

Acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În două zile au fost făcute 87 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 70 de amenzi şi au confiscat 17 metri cubi de material lemnos.

Măsuri urgente în urma evoluției situației generate de infectarea cu coronavirus

În perioada 11 – 12 martie 2020, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și a ocoalelor silvice de stat și de regim.

Românii se tem de efectele pandemiei coronavirus. Cum arată rafturile din Lidl şi Dacia

Cu această ocazie, au fost efectuate 87 de controale, din care 13 în fondul forestier și 74 pe drumurile publice şi au fost verificate, în trafic, 353 de autovehicule şi 8 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 33.775 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 17 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 9 infracțiuni, toate la Codul Silvic.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia