Connect with us

Administraţie

Se lanseaza prima sesiune de depunere de proiecte pe masuri din PNDR 2014 – 2020

Published

on

„Joi, 28 aprilie, lansam prima sesiune de depunere de proiecte pe masuri din PNDR 2014 – 2020. Pachetul cuprinde 5 masuri pentru sectorul agricol si vor fi deschise in perioada aprilie — octombrie 2016.

Am suplimentat toate sumele deoarece consider ca e bine sa lansezi de la inceput sume cat mai mari, ca sa nu te mai duci cu banii la sfarsitul programului. De aceea am suplimentat sumele pentru toate masurile”, a declarat Irimescu, potrivit sursei citate.

Masurile care urmeaza sa fie lansate joi sunt:

  • 4.1 „Investitii in exploatatii agricole”, cu o alocare de peste 270 milioane de euro,
  • 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” — 161 de milioane de euro,
  • 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” — 100 de milioane de euro,
  • 16.4 „Cooperare lantul scurt” – 7 milioane de euro,
  • 16.4a „Cooperare lant scurt sector pomicol” — 3,5 milioane euro.

De asemenea, seful MADR a precizat ca ghidurile solicitantului pentru aceste masuri vor publicate in aceste zile pe site-urilor MADR si Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Pentru intrega perioada de programare 2014 – 2020 Romania beneficiaza de o alocare financiara totala de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetara totala a Masurilor implementate la nivelul AFIR se ridica la 4,87 miliarde de euro.

In perioada 25 martie 2015 (cand a fost deschisa prima sesiune de primire a proiectelor prin PNDR 2020) si pana la 18 decembrie 2015, AFIR a primit 7.697 de cereri de finantare. Valoarea totala a fondurilor europene nerambursabile solicitate prin aceste proiecte a fost de peste 1,55 miliarde de euro, potrivit AFIR.

Sursa: stiriagricole. ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia