Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Senatul a adoptat „Legea RCA”

Published

on

Principala modificare a Legii RCA adoptată de senat, marți 13 septembrie este tariful de referință

A doua modificare este o sarcină dată Guvernului de a se ocupa într-un anumit termen de înfiinţarea unei societăţi sau crearea unei activităţi în cadrul societăţilor de stat, cum este Eximbank, care să încheie asigurări și să creeze o concurență.

Principala modificare este acel tarif de referinţă, de acolo urmează pe urmă multe modificări, modul cum se stabileşte tariful, sarcina dată ASF de a stabili un tarif de referinţă care duce la limitarea creşterilor la tariful RCA”, a declarat senatorul Viorel Arcaş (PSD), unul dintre iniţiatorii proiectului. (Sursa: ziarulunirea.ro)

Proiectul de lege mai prevede că service-urile vor fi obligate să asigure toate reparaţiile unui autoturism asigurat. Potrivit legii votate de senatori, un contract RCA poate fi făcut în rate, pe o perioadă mai mică (de exemplu, între 1 şi 3 luni). De asemenea, asiguratorul ar urma să fie obligat să achite paguba într-un termen stabilit de lege, altfel va pierde licența. Tractarea autovehiculului avariat va trebui să fie asigurată prin poliţa RCA. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate