Connect with us

Actualitate

SINGURI ÎNTR-UN CĂTUN DIN APUSENI

Published

on

Tanti Salvina și Nea Niculiță sunt doi bătrânei care locuiesc singuri în vârf de munte, într-un cătun din comuna Mogoș de câțiva zeci de ani.

Rudele pe care le mai au fie au uitat de ei, fie sunt tot în vârstă şi nu mai pot să îi ajute. Cu toate acestea spun că s-au obișnuit și că se descurcă singuri, chiar dacă nu au curent electric, iar problemele de sănătate au apărut.

În două bordeie din cătunul Ciocănești, tanti Salvina și Nea Niculiță stau de când se știu aici s-au născut aici și-au dus traiul și cel mai probabil aici îi va prinde și ultima zi din viața lor. Bătrânețea i-a ajuns de mult tanti Salvina are 84 de ani, iar nea Niculiță 80. Bătrâneii nu se plâng de singurătate ci de probleme de sănătate care au venit odată cu vârsta.

Niculiță Moișiu a învățat să se descurce singur își extrage mierea albinelor cu ajutorul stupilor primitivi. Are acasă cinci stupi realizaţi din tufe împletite şi lipiţi cu pământ. Are și zece oi, dar zice că nu primește prea multă brânză după ele.

Cei doi se gospodăresc singuri și spun că au ce le trebuie, dar tanti Salvina este îngrijorată că se apropie anotimpul rece și nu are destule lemne de foc.

Un prim pas în sprijinirea celor doi bătrâni a fost făcut de un tânăr inimos din Abrud. Ion Crişan împreună cu Olga Narcisa şi Gabriela Pop, l-au dus celor doi pachete cu alimente.

În cătunul Ciocăneşti mai sunt 10 case și sunt amplasate la sute de metri distanță una față de cealaltă.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia