emisiune-alba-carolina-tvActualitate Agricultura Suflet de român 

Ţara vinului şi Cramele Gârbova, cu Ovidiu Negrea Oprean şi Horațiu Lazăr

Un an bun, un an în care subsolurile producătorilor de vinuri sunt pline

Feteasca regală a fost descoperita în jurul anului 1920 iar feteasca albă a fost descoperită mai târziu. Ambele fiind cu strguri cu boabe mici.

De ce nu se găseşte feteasca regală în Franţa?

Din soiul iordană sau iordovană, cu un strugure foarte zemos, cu mult zahăr, se va obţine un vin sec.

În funcţie de zahărul pe care îl acumulează strugurele în timpul anului, se poate determina felul vinului: sec, demisec, dulce sau demidulce.

Vinul trebuie să aibă 12 grade de alcool. Mai puţin sau mai mult alcool va aduce modificări extreme vinului.

Un kg de must poate să conţină până la 250g de zaharoză.

calin-maties-suflet-de-roman

cramele-garbova-tara-vinului

Vezi şi: Anul recoltelor bogate, anul producţiei de struguri

SUFLET DE ROMÂN
Realizator: Calin Matieş
Televiziunea judeţului Alba

https://www.albacarolinatv.ro/
https://www.facebook.com/albacarolinatv/
https://www.instagram.com/albacarolinatv/
https://ro.pinterest.com/albacarolinatv/
https://twitter.com/albacarolinatv/

O emisiune AlbaCarolinaTV 2018
Toate drepturile rezervate.

Related posts

2 Thoughts to “Ţara vinului şi Cramele Gârbova, cu Ovidiu Negrea Oprean şi Horațiu Lazăr”

  1. Danciu

    Adevarul e ca nici eu nu le nimeresc cu vinul,la ce mancare merge.
    Bine ca e bun,normal,in limitelele bunului simt

  2. Marius

    Ovidiu tot sa ai ramas de cand te stiu, de pe vremea liceului 😉

Lasă un răspuns