Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Ţara vinului şi Cramele Gârbova, cu Ovidiu Negrea Oprean şi Horațiu Lazăr

Published

on

Un an bun, un an în care subsolurile producătorilor de vinuri sunt pline

Feteasca regală a fost descoperita în jurul anului 1920 iar feteasca albă a fost descoperită mai târziu. Ambele fiind cu strguri cu boabe mici.

De ce nu se găseşte feteasca regală în Franţa?

Din soiul iordană sau iordovană, cu un strugure foarte zemos, cu mult zahăr, se va obţine un vin sec.

În funcţie de zahărul pe care îl acumulează strugurele în timpul anului, se poate determina felul vinului: sec, demisec, dulce sau demidulce.

Vinul trebuie să aibă 12 grade de alcool. Mai puţin sau mai mult alcool va aduce modificări extreme vinului.

Un kg de must poate să conţină până la 250g de zaharoză.

calin-maties-suflet-de-roman

cramele-garbova-tara-vinului

Vezi şi: Anul recoltelor bogate, anul producţiei de struguri

SUFLET DE ROMÂN
Realizator: Calin Matieş
Televiziunea judeţului Alba

http://www.albacarolinatv.ro/
https://www.facebook.com/albacarolinatv/
https://www.instagram.com/albacarolinatv/
https://ro.pinterest.com/albacarolinatv/
https://twitter.com/albacarolinatv/

O emisiune AlbaCarolinaTV 2018
Toate drepturile rezervate.

Advertisement
2 Comments

2 Comments

  1. Danciu

    octombrie 18, 2018 at 9:37 am

    Adevarul e ca nici eu nu le nimeresc cu vinul,la ce mancare merge.
    Bine ca e bun,normal,in limitelele bunului simt

  2. Marius

    noiembrie 14, 2018 at 6:56 am

    Ovidiu tot sa ai ramas de cand te stiu, de pe vremea liceului 😉

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate