Connect with us

Actualitate

Teatrul de Papuşi ”Prichindel” va fi complet renovat

Published

on

Teatrul de Papuşi ”Prichindel” va fi complet renovat şi modernizat şi va avea functionalitaţi noi.

Scena va fi marita, va avea un foaier, toalete pentru public, cabine de machiaj si doua camere de oaspeti.

Lucrarile costa 1,8 milioane de lei (TVA inclus) si vor dura 12 luni.

Directorul institutiei, Ioana Bogaţan spune ca lucrarile erau necesare din cauza conditiilor în care se afla în prezent cladirea dar si din cauza ca functionalitatea ei era depaşita.
În toamna anului viitor, Alba Iulia va avea o cladire a Teatrului de Papuşi ”Prichindel” modernizata, ne asigura reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba, în frunte cu preşedintele Ion Dumitrel.

Este vorba despre o investiţie de 1,8 milioane de lei (TVA inclus) prin care funcţionalitatea cladirii se va apropia foarte mult de cea a unui teatru clasic, pentru adulţi. Acest lucru va permite abordarea unui repertoriu artistic mai larg: spectacole pentru copii, dar şi concerte şi spectacole de teatru pentru adulţi.

În prezent, cladirea are mari probleme la tavane, la instalaţii şi la încalzire.
Acest lucru va fi posibil prin câteva modificari importante. Scena va fi marita şi va capata adâncime ceea ce va permite aducerea unor spectacole pentru ”oameni mari” care pâna acum nu erau posibile în acel loc.

De asemenea, cladirea va semana mai mult cu un teatru pentru ca va avea un foaier unde se vor putea organiza lansari de carte sau alte evenimente şi pe unde publicul va fi primit ”aşa cum este normal”. De asemenea, vor fi construite toalete separate pentru public (nu existau).
În ceea ce priveşte spaţiile tehnice, şi acestea vor fi reorganizate.

Potrivit Ioanei Bogaţan, vor fi construite cabine de machiaj şi doua camere de oaspeţi. ”Teatrele lucreaza cu regizori, cu scenografi, cu actori invitaţi şi cu tot felul de artişti… este nevoie de aceste spaţii de cazare. Ne scad foarte mult costurile noua, ca instituţie” a adaugat Ioan Bogaţan.
Renovarea cladirii va dura 12 luni şi va costa 1,8 milioane de lei.

Lucrarile vor fi executate de o asociere condusa de ”Transilvania Construct”, câştigatoarea licitaţiei pe SEAP la care au participat în total 10 ofertanţi.
Lucrarile vor demara la începutul lunii octombrie şi va avea termen de execuţie 12 luni.

Spectacolele de teatru pentru copii vor fi mutate pe perioada lucrarilor la Casa de Cultura a Studenţilor şi în alte localitaţi din judeţ.
De asemenea, Ioan Bogaţan a mai anunţat ca intenţioneaza achiziţia unei scene pentru teatru de strada, pentru deplasari în perioada de vara, dar şi pentru spectacole în Cetatea Alba Carolina.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate