Connect with us

Actualitate

UNESCO INTERZIS ÎN GALERIILE ROȘIA MONTANĂ

Published

on

Experții UNESCO nu au acces în galeriile miniere antice de la Roșia Montană.  ANRM  invocă  lipsa  avizului  RMGC

O comisei de experţii internaţionali UNESCO care se afla la Roşia Montană nu a avut acces în galeriile miniere antice doarcere nu au primit aviz din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

ANRM motiveaza că nu are acordul RMGC, compania minieră care a iniţiat proiectul minier de la Roşia Montană, iar galeriile respective se află în aria concesionată de către aceasta companie.

Roșia Montană, pe lista indicativă a UNESCO

”Într-un mod absolut sfidător şi umilitor, Guvernul României, prin reprezentanţii săi, blochează accesul grupului de experţi în cea mai spectaculoasă componentă a sitului de la Roşia Montană – ansamblul de galerii subterane antice, medievale, moderne şi contemporane din Masivul Cârnic.

Într-un răspuns pe care l-am primit la o scrisoare transmisă săptămâna trecută miniştrilor Culturii şi Economiei, preşedintelui ANRM şi Minvest Deva, se spune că pentru a vizita galeriile în discuţie ar fi nevoie de… acordul companiei RMGC.

Compania minieră NU este proprietarul Masivului Cârnic şi nici al galeriilor din Roşia Montană.

Licenţa pe care compania minieră o deţine nu-i dă absolut niciun drept asupra patrimoniului cultural de la Roşia Montană, cu atât mai mult cu cât după aproape 20 de ani de la obţinerea licenţei, RMGC nu a reuşit să facă un proiect care să respecte legile româneşti”, susţine vicepresedintele senatului, Mihai Goţiu.

PREMIERUL VREA RETRAGEREA DOSARULUI „ROȘIA MONTANĂ” DE LA UNESCO

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia