Connect with us

Actualitate

UNESCO INTERZIS ÎN GALERIILE ROȘIA MONTANĂ

Published

on

Experții UNESCO nu au acces în galeriile miniere antice de la Roșia Montană.  ANRM  invocă  lipsa  avizului  RMGC

O comisei de experţii internaţionali UNESCO care se afla la Roşia Montană nu a avut acces în galeriile miniere antice doarcere nu au primit aviz din partea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

ANRM motiveaza că nu are acordul RMGC, compania minieră care a iniţiat proiectul minier de la Roşia Montană, iar galeriile respective se află în aria concesionată de către aceasta companie.

Roșia Montană, pe lista indicativă a UNESCO

”Într-un mod absolut sfidător şi umilitor, Guvernul României, prin reprezentanţii săi, blochează accesul grupului de experţi în cea mai spectaculoasă componentă a sitului de la Roşia Montană – ansamblul de galerii subterane antice, medievale, moderne şi contemporane din Masivul Cârnic.

Într-un răspuns pe care l-am primit la o scrisoare transmisă săptămâna trecută miniştrilor Culturii şi Economiei, preşedintelui ANRM şi Minvest Deva, se spune că pentru a vizita galeriile în discuţie ar fi nevoie de… acordul companiei RMGC.

Compania minieră NU este proprietarul Masivului Cârnic şi nici al galeriilor din Roşia Montană.

Licenţa pe care compania minieră o deţine nu-i dă absolut niciun drept asupra patrimoniului cultural de la Roşia Montană, cu atât mai mult cu cât după aproape 20 de ani de la obţinerea licenţei, RMGC nu a reuşit să facă un proiect care să respecte legile româneşti”, susţine vicepresedintele senatului, Mihai Goţiu.

PREMIERUL VREA RETRAGEREA DOSARULUI „ROȘIA MONTANĂ” DE LA UNESCO

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia